Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szlobodan Mirkovics: Sakkiskola 5.

3.800 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. július 18.

Szlobodan Mirkovics: Sakkiskola 5.

A “Sakkiskola 5.” a sorozat befejező  kötetét jelenti. A szerző több évtizedes edzői tevékenységének a gyümölcsét képezik és külön öröm, hogy az első  kötet a 2005. évi korosztályos EU-bajnokságon lett felavatva –  a további kötetek is hivatalos tankönyveknek lettek minősítve a 2006, 2008 és a 2011-es bajnokságokon.

Mint már az előbbi kötetek is, a Sakkiskola 5. szintén három fő fejezetből áll.

Az első részben a vezérvégjátékokat tárgyaljuk – be van mutatva a tanulmányozás módszere és kiemelve a fő  irányelvek és játéktervek. Több helyen kijavítottuk az évtizedeken át tévesen bemutatott elemzéseket.

A második részt a “Kombinációk csodálatos világa” képezi, megismertetjük az olvasóval a kombinációselmélet új rendszerezését, aminek alapját Botvinnik definíciója jelenti.Összetettebb kombinációk is be lesznek mutatva, ahol több tiszt és gyalog kerül beáldozásra – szintén kijavítottunk egyes, eddig az irodalomban tévesen megadott levezetést.

A harmadik rész a “Stratégiai motívumok”  – itt a játszma első szakaszában való fejlődési irányvonalakat ismertetjük, azaz a megnyitások helyes tanulmányozásának útját. Például, a Caro-kann védelem ismertetésénél ki less emelve a megnyitás és a végjáték közötti szétválaszthatatlan kapcsolat, de hangsúlyosan ismertetjük az itt található stratégiai irányvonalakat is.

A “Sakkiskola 5.” egyúttal a korosztályos Európa-bajnokságok szervezőivel való további közreműködést is jelenti – 2013-ban a házigazda ismét Montenegro, a helyszín Budva városa.


Formátum: B5
Terjedelem: 189 oldal
Kötés: puhaborítású

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.