Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Glatt Gábor - VB döntő postázva

4.250 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. július 18.

"Ez egy sakk-könyv, amelyen közel két évig dolgoztam."

A sakkról beszélve mindig kerülöm a játék szót, mert fogalmában hiányoznak azok a léha elemek, melyek a legtöbb játéknak a maga sajátos színezetét megadják. A sakk elsősorban kombináció, amely örömet nem a szerencse-játékkal egybekötött kockázatok izgalma révén okoz, hanem az emberi lélek azon tulajdonságainál fogva, hogy a gondolatsoroknak elmés fonogatásában gyönyörűsége telik... A kombinatív képesség fejlesztése révén a sakk nemcsak szórakozás, hanem pedagógiai segédeszköz, amelynek a nevelés keretében való értékesítését, mint közoktatási miniszter szívesen és meggyőződéssel előmozdítom." Így foglalta össze gondolatait Klebelsberg Kunó egykori kultuszminiszter az 1924-es győri tornakönyvben. Ez a könyv egy nagymester tapasztalatairól, történeteiről szól. Bemutatja legszebb játszmáit és a levelezési sakk különleges világán keresztül a világ-bajnoki döntőig vezető pályafutását. Megcsodálhatunk soha nem publikált remek kombinációkat, mély stratégiákat. A könyvet azok a fiatalok és idősebbek is haszonnal forgathatják, akik tanulni szeretnének egy levelezési nagymester elemzéseiből, módszereiből, állásértéke-léseiből. A sakkjáték rejtelmei mellett bepillanthatunk a 70es évek egyetemi sakkéletébe, régi csapatbajnoki meccsek kulisszatitkaiba, és megismerked-hetünk néhány sakktörténeti érdekességgel. A világbajnok elleni játszmát eldöntő lépést Bilek István nagymester A türelem világbajnokai cikkében így méltatta: "Az igazat megvallva az ilyen kombinációkért játszik az ember sakkot, és nem más, a szerencséhez közel álló stratégiai játékokat." (Napi Magyarország, 1999. március 12.)


Ez egy sakk-könyv, amelyen közel két évig dolgoztam. A könyvhéten (2018. június 7-11.) jelent meg magánkiadásban.

A saját tapasztalataimról, történeteimről szól. Bemutatom legszebb játszmáimat és a levelezési sakk különleges világán keresztül a világbajnoki döntőig vezető pályafutásomat. Megcsodálhattok soha nem publikált remek kombinációkat, mély stratégiákat.

A könyvet azok a fiatalok és idősebbek is haszonnal forgathatják, akik tanulni szeretnének egy levelezési nagymester elemzéseiből, módszereiből, állásértékeléseiből.

A sakkjáték rejtelmei mellett bepillanthatunk a 70‑es évek egyetemi sakkéletébe, régi csapatbajnoki meccsek kulisszatitkaiba, és megismerkedhetünk néhány sakktörténeti érdekességgel.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a sakkot, a szép kombinációkat, az eredeti stratégiákat és a sakkhoz kötődő érdekes történeteket.

Glatt Gábor, szerző és kiadó, Correspondence Chess Grandmaster


Oldalak száma: 240
Kiadás éve: 2018
Kötésmód: papír / puha kötés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.