Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Komodo Dragon 2 Mesterséges Intelligencia Sakkprogram

35.900 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.500 Ft
Várható szállítás: 2022. január 18.

A Dragon 2 hatalamas játékerő növekedést jelent a Komodo 14.1-hez képest, köszönhetően az NNUE (Neural Network Updated Efficiently) meterséges intelligencia technológiának. A Komodo 13 óta hozzáadott főbb új funkciók közé tartozik az Armageddon mód, a még több változatos erősségi szint, a Személyiségek és az Auto-Skill.

Bővebben:

A kimagasló sakktudása miatt éveken át népszerű Komodo Chess maga mögött hagyva a hagyományos sakkprogramozási technikákat átalakult az NNUE (Neural Network Updated Efficiently) mesterséges intelligencia Dragon sakkprogrammá. A Dragon 2 hatalmas játékerő erőnövekedést jelent a Komodo 14.1-hez képest, amely az utolsó Dragon előtti Komodo kiadás volt. Mintegy 184-210 értékpont növekedés a teszt típusától függően. A javulás annak köszönhető, hogy a beágyazott neurálisháló sokkal pontosabb értékelést nyújt, és bizonyos értelemben egy vagy több extra mélységre is szert tesz olyan taktikák megérzésével, amelyeket egy hagyományos kiértékelés képtelen észrevenni. A tesztek azt is megmutatták, hogy a Dragon különösen erős a Fischer random (960) sakkban, ami megerősítést nyert, amikor Dragon megnyerte a TCEC FRC 2021 bajnokságot. A Dragon megnyerte a 2021-es TCEC svájci normál sakk bajnokságot is. Úgy gondoljuk, hogy a Dragon emberibb stílusban játszik, mint a régi Komodo, mivel nem csak a beprogramozott kiértékelésekre támaszkodik, hanem intuitív meglátásokra is.

A két legfontosabb előrelépés a Dragon 1-hez képest: 1. Windows alatt MCTS módban, 2. Multi PV módban is drámai játékerő növekedést mutat. Tesztelésünk alapján úgy gondoljuk, hogy a Dragon 2 multi PV módban a legerősebb elemzési motor Windows alatt, ha egyszerre több mint négy játékmenet jelenik meg.

A Dragon 2 új funkciója az „MCTS Optimism”, amely lehetővé teszi a felhasználó számára annak beállítását, hogy a Dragon jobban bízzon saját lépéseinek megítélésében, miközben kevésbé bízik az ellenfél lépéseinek előrejelzésében. Ez az üzemmód egy érdekes új játékstílust jelent. Számítógépek ellen a normál mód az erősebb, míg emberi ellenfelek számára az „MCTS Optimism” mód jobban képes problémákat kelteni, mivel nem feltételezi a tökéletes védelmet.

A Komodo 13 óta hozzáadott további funkciók közé tartozik az Armageddon mód, több erősségi szint, a Személyiségek és az Auto-Skill.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.