Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Banter Blitz Cup 2019-2020 DVD

2.900 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2023. december 11.

Banter Blitz Cup 2019-2020

Ritkán látni olyan sakkversenyt, ahol nemhogy lehet beszélni parti közben, de még kötelező is! És vajon mire gondolhatnak a legnagyobb játékosok játszma közben, hogyan jár az agyuk? Végh Endre nemzetközi mester legújabb összeállítása az un. Banter Blitz versenysorozatról készült, amely tavaly kezdődött el, és idén április 15-én ért véget. Lássuk, hogy mutatja be az anyagát:

„A lebonyolítás során a résztvevőknek fejenként 3 perc gondolkodási idő állt rendelkezésre bónusz másodpercek nélkül leesésig. A kieséses rendszerű versenyen egy meccs addig tartott, amíg valaki elérte az áhított 8,5 (9) pontot. Ha 8:8 lett az eredmény, akkor két 3-3 perces partit játszottak, majd ha ez is döntetlent hozott, két újabb 3-3 perces következett. Néhány meccsnél még ilyenkor sem dőlt el, ekkor jöttek párosával az egypercesek. A leghosszabb küzdelem Jules Moussard és Karen Grigoryan között zajlott (mindketten nagymesterek), amelyet az előbbi nyert 15:13 arányban (!!). A versenyzők persze nem egy helyen tartózkodtak, valószínűleg mindenki a saját otthonában, saját videokamerával és persze saját komentárral rögzítette a partikat.

Az indulásnál 132 játékos állt csatasorba. Négy párnak selejtezőt kellett játszania a 128-as főtáblához. Az indulók között 108 nagymester volt, közülük 68 játékos 2600 élőpont feletti. Az 50 000 US dollár díjalapból a győztesnek 14 000, a második helyezettnek 9000 jutott.

A DVD-n megtalálhatóak a két elődöntőről, valamint a Magnus Carlsen és a rendkívül tehetséges 17 éves iráni Alizera Firouzja közötti végső összecsapásról készített videók. A játékosok angolul kommentálják játszmáikat.

Az összeállítás a verseny teljes játszmaanyagát tartalmazza (1687 parti) Pgn és ChessBase formátumban egyaránt. A ChessBase verziónál megnyitások szerint bekulcsolva!

Továbbá Magnus Carlsen háromezernél is több elemzés nélküli és elemzett, valamint Alizera Firouzja közel ezer játszmáját. Külön mappákban rengeteg róluk készült fényképet, Wikipédiában megjelentetett önéletrajzokat, véleményeket.

A lebilincselően izgalmas döntő megtekintése kitűnő szórakozást nyújthat a sakk kedvelőinek!”

Kapható a Magyar Sakkvilág webáruházában.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.